Тиждень музичного та образотворчого мистецтва

Тиждень музичного та образотворчого мистецтва

Флешмоб “Ми-хочемо миру!”

Ми – українці знаємо свою історію,памʼятаємо та шануємо наші традиції.

Календарно – обрядові пісні – це фольклорні твори, які виконували під час народних свят та обрядів. Вони нерозривно пов’язані з певною порою року, відповідними звичаями й сільськогосподарськими роботами.

Українські веснянки – це не лише мелодії, що линуть над полями й лісами у весняні дні. Це калейдоскоп обрядів, сплетених з мудрості народу та його віри в силу природи. Веснянки оспівують природу, любов та життя, вони вбирають у себе тисячолітні традиції та вірування. Кожен звук, кожне слово веснянки – це віддзеркалення душі народу, його неповторної сприйнятливості до краси та дива, яким є весняна пора.

Вчитель музичного мистецтва та ритміки, Герасимчук Н.А. та вихованці нашого закладу підготували виховний захід « Ой, прийшла весна», де усі гуртом відтворили обрядові твори та хороводи.

У світі українських традицій писанка займає особливе місце. Це символ Великодня та барвистого народного мистецтва. Учні нашого закладу разом із вчителем образотворчого мистецтва, Гончар О.І., вирішили відобразити цей символ на асфальті, створивши неймовірно яскраві малюнки.

Ця ініціатива стала не лише засобом виразу творчого потенціалу учнів, але й можливістю показати гордість за українську культуру, традиції.

Виконання цієї роботи стало спільним символом єдності!

Нетрадиційні техніки малювання не тільки цікаві,а і дуже корисні дітей. Вони сприяють розвитку творчості, уяви, моторики та виразності.

Наприклад, пальчикове або малювання паличками допомагає розвинути координацію рухів та відчуття текстури.

Класний керівник другого класу,Подолян А.В., знає, що важливо давати дітям можливість експериментувати з різними методами малювання, щоб вони могли вибрати той, який найбільше відповідає їхнім потребам та виразності.

На нетрадиційному уроці малювання учні третього класу разом із класним керівником Ротай О.Д., відкрили для себе плямографію. Усі гуртом поринули в світ кольору та форм, де кожна плямка на полотні є відображенням їхніх почуттів та емоцій. Малювання у нетрадиційні формі допомагає дітям виразити те, що важко передати словами, і водночас розвиває творчість та внутрішній світ кожного учня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *