Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови

21 лютого – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ!!!

Історія цього свята починається 21 лютого 1952 року, коли студенти-демонстранти у Східному Пакистані (Бангладеші) були розстріляні за те, що вимагали визнати бенгальську мову однією з державних мов країни. На той час у країні офіційною була визнана мова урду, якою послугувалися лише 3% населення.

За пропозицією Бангладешу ЮНЕСКО проголосило 21 лютого 2000 року першим Міжнародним днем рідної мови, пам’ятаючи про трагічні події. Відтоді свято відзначають щорічно.

В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови».

Рідна мова наймилозвучніша – рідна.

Класовод другого класу, Подолян А.В., провела виховний захід « Рідна мова – душа України».

Рідна мова – мова,яку ми чуємо з народження, з колиски.

Мова – це історія народу,його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Вчитель української мови та літератури, Баранець О.В., разом із учнями 8 класу приєдналися відзначення до Міжнародного Дня рідної мови.

Мова – життя духовного основа.

Рідна мова за весь час свого існування зазнавала злети і падіння.

Вчитель української мови,Драч Д.І., провела квест – змагання «Мовна веселка» для учнів 6 класу,де перевіряли свої знання з рідної мови,зіграли гру « Мовне доміно», « Словограй», відгадали ребуси.

Мова – це не просто слова у безмежному просторі знань, мова – це код нації, наше минуле, сьогодення і майбутнє 🇺🇦

Вихователь першої виховної групи,Володько О.В., провела для вихованців виховний захід

« Українська мова – пісня мого серця»,де розповіла дітям про багатство української мови, розкрила її особливість і барвистість,зіграли дидактичну гру « Мова яка?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *